OVER ONS

Continuïteit & ondersteuning. Familiaal & klantgericht

Ons bedrijf is opgestart in 1974 door Henk Roosjen. Henk is begonnen als zelfstandig vertegenwoordiger op de Belgische markt voor een Duitse fabrikant van buizen met toepassing op de poeder- en korrelvormige industrie. Om transparanter te kunnen werken, werd in 1976 ROOSJEN NV/SA officieel opgericht.

Ons aanbod van technische componenten zoals buismaterialen van KMH voor het productieproces werd al snel uitgebreid naar flexibele slangen, flenzen, etc. Daarnaast werd al snel geïnvesteerd in de nodige knowhow voor het ontijzeren van de productstroom. Met onze magneetsystemen van ons eigen merk RO-MAG kunnen wij klantspecifieke oplossingen aanbieden om de productstroom te controleren. Om de klant een totale controle op ontijzering te garanderen zijn we in zee gegaan met onze Duitse partner Mesutronic. Zij zijn fabrikant van metaaldetectoren en metaalafscheiders. Magneten dienen om ijzer uit de productstroom te halen, metaaldetectie dient als eindcontrole en kan naast ijzer ook non-ferro metalen en roestvrijstaal uit de productstroom halen.

Naast metaaldetectoren in de productstroom, voorzien we onze klanten ook van metaaldetectoren in het verpakkingsgedeelte. Ook hier willen we onze klant een totaaloplossing aanbieden en zijn we ook de samenwerking aangegaan met Wipotec-OCS. Wipotec-OCS is een gekende leverancier van controleweegsystemen en X-ray inspectiesystemen. Zo dienen onze machines als laatste absolute controle van uw verpakking en garanderen wij dat uw product in zijn puurste vorm naar uw eindklant kan vertrekken.

Onze filosofie was en is nog steeds dat de componenten een aanvulling op het bestaande programma moeten zijn, waarin we snelle en goede service kunnen aanbieden aan bestaande en nieuwe klanten op de Belgische markt. Op deze wijze is Roosjen een goede partner en een sterke vertegenwoordiger van onze leveranciers.

Gevolgd door deze filosofie, is er de laatste jaren fors geïnvesteerd in het uitbreiden van een sterk team van service-engineers. We hebben drie getrainde service-engineers die een klantgerichte en snelle service uitvoeren bij de klant ter plaatse. Voor is van primordiaal belang dat deze service professioneel maar wel persoonlijk gebeurt. Het opbouwen van klantenrelaties dragen wij hoog in het vaandel.

Roosjen is een echt familiebedrijf, dat ondertussen meer als 40 jaar bestaat. Henk Roosjen heeft de fakkel doorgegeven aan zijn zonen Hans & Lykle Roosjen.